Stanowisko ds. żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Do zadań stanowiska ds. żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży należy:
1. nadzór na przygotowaniem jadłospisów dla dzieci przedszkolnych oraz uczniów szkół podstawowych zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi, w tym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach,
2. nadzór nad jakością i estetyką oraz urozmaiceniem przygotowywanych posiłków,
3. obsługa programów z pakietu „Złoty abonament Optivum" dotyczących funkcjonowania stołówki,
4. pomoc w opracowywaniu z szefami kuchni jadłospisów tygodniowych będących podstawą zamówień.
5. pomoc we wdrożeniu w żywieniu dzieci i młodzieży zdrowych posiłków (desery owocowe, sałatki, soki i koktajle przygotowywane na miejscu),
6. udział w przygotowywaniu i organizowaniu postępowań przetargowych na dostawę towarów i usług zgodnie z obowiązującymi przepisami o zamówieniach publicznych,
7. nadzór nad przestrzeganiem i stosowaniem przez kucharzy wskazań i zaleceń.

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 18 czerwca 2019 14:41
Dokument wprowadzony do BIP przez: Przemysław Jodkowski
Ilość wyświetleń: 32
18 czerwca 2019 14:41 Przemysław Jodkowski - Utworzenie jednostki.